Ποιοι είμαστε

Vicky & Dimitris

Κυνηγοί των εικόνων και των συναισθημάτων για πάρα πολύ καιρό, αποφασίσαμε τα τελευταία χρόνια να δραστηριοποιηθούμε επαγγελματικά στον ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα της φωτογράφισης μυστηρίων.


Λένε, πως, αν καταφέρεις να κάνεις το χόμπυ σου επάγγελμα, δεν θα χρειαστεί να δουλεψεις ποτέ ξανά στη ζωή σου... Πιστέψτε μας, έτσι ακριβώς νοιώθουμε! Κάθε φορά που ξεκινάμε για να φωτογραφίσουμε ένα μυστήριο αισθανόμαστε πως θα πάμε να συναντήσουμε φίλους για να περάσουμε μια υπέροχη μέρα παρέα!


Είμαστε ο Θανάσης και η Λουκία με έδρα το Βόλο, αλλά μπορούμε να αναλάβουμε τη φωτογράφιση της βάφτισης, του γάμου σας ή του γαμήλιου ταξιδιού σας οπουδήποτε στην Ελλάδα και, γιατί όχι, στον κόσμο. Φωτογραφίζουμε με εξοπλισμό της Nikon... όχι ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο αυτό – είναι σαν να σου συστήνεται ένας σεφ λέγοντάς σου τι μάρκα σκεύη χρησιμοποιεί – και διαθέτουμε αρκετό ώστε να είστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα βρεθούμε χωρίς μηχανή ή φακό εάν το απρόβλεπτο αποφασίσει να μας χτυπήσει την πόρτα κατά τη διάρκεια του μυστηρίου σας.


Είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι μυστηρίων. Αυτό μας φέρνει δίπλα στους ανθρώπους, και τις πιο όμορφες στιγμές τους: στο αρραβωνιασμένο ζευγάρι που φτάνει στην εκκλησία χωριστά και φεύγει σαν ανδρόγυνο, σε δύο ξεχωριστές οικογένειες που ενδυναμώνουν τη φιλική τους σχέση σχηματίζοντας πλέον μια νέα μεγάλη. Καταγράφουμε εικόνες χαράς και συγκίνησης, ίσως από τις πιο σημαντικές σε όλη τη μετέπειτα ζωή τους. Παρέχουμε μια υπηρεσία που μας κάνει τόσο απαραίτητους όσο και πολύτιμους!


Όλα τα προηγούμενα χρόνια μιλήσαμε με πολλά ζευγάρια και απαλύναμε τις αγωνίες τους για την οργάνωση του γάμου τους ή της βάφτισής του παιδιού τους παρέχοντας συμβουλές.  Από τα μικρά μυστικά για τον προγραμματισμό της ημέρας και την προετοιμασία μέχρι συστάσεις για επαγγελματίες του χώρου (βιντεολήπτες, αίθουσες δεξιώσεων, wedding planners, ανθοπωλεία) αλλά και πιο εξειδικευμένα θέματα όπως, για παράδειγμα, γιατί πρέπει να επενδύσετε σε ένα επαγγελματία για το μυστήριο που θα τελέσετε ή γιατί πρέπει να γράψουμε μαζί το δικό σας βιβλίο γάμου ή βάφτισης και πως πρέπει να το φροντίζετε.


Το ξαναλέμε: παρέχουμε μια υπηρεσία μέσα στο δύσκολο και ανταγωνιστικό (πολλές φορές χαοτικό) περιβάλλον της γαμήλιας και βαφτιστικής φωτογράφισης. Αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε για να θεωρήσουμε ότι οι υπηρεσίες μας ξεκινούν από τη στιγμή που το ζευγάρι θα δώσει προκαταβολή για να κλείσει την ημερομηνία και θα τελειώσουν με την παράδοση των φωτογραφιών και του βιβλίου τους. Πραγματικά χαιρόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας και τις σκέψεις μας γνωστές σε κάθε ζευγάρι που θα απευθυνθεί σε εμάς για κάποια προσφορά – ασχέτως αν θα μας τιμήσει με την επιλογή του ή όχι!


Η φωτογραφία γάμου και βάφτισης είναι εξαιρετικά σημαντική για να υποβιβάζεται στο επίπεδο αγοράς κάποιου αναλώσιμου προϊόντος και να διαπραγματεύεται με όρους χαμηλότερης τιμής! Αποτελεί ίσως το μοναδικό πράγμα που μένει για πάντα μετά το γάμο ή τη βάφτιση. Η ίδια η φύση των μυστηρίων είναι αυτή που δεν επιτρέπει λάθη και αβλεψίες – πόσο μάλλον την επανάληψή τους! Η διάδοση της (όποιας) γνώσης και εμπειρίας έχουμε συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια είναι λοιπόν μονόδρομος για εμάς ώστε όλο και λιγότερα ζευγάρια να παίρνουν λάθος αποφάσεις κατά τη διαδικασία επιλογής του επαγγελματία με τον οποίο θα συνεργαστούν και να είναι δυσαρεστημένα από το υλικό που παραλαμβάνουν.


Οι πιο συχνές ερωτήσεις...

Πόσο κοστίζει η φωτογράφιση ενός γάμου / μιας βάφτισης;

Αυτή είναι μια πληροφορία που δεν θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς απλά να δείτε την τιμή ώστε να κάνετε μια γρήγορη έρευνα αγοράς καθισμένοι στο σαλόνι σας. Είναι πολλοί οι λόγοι που έχουμε αποφασίσει να μην δημοσιοποιούμε το αντίτιμο των παροχών μας για τους γάμους και τις βαφτίσεις μέσα από τον ιστότοπό μας: πρώτον η τιμή εξαρτάται από τις παροχές που εσείς θα θελήσετε να έχετε – και πρέπει να συζητήσουμε από κοντά για αυτές. Δεύτερον, η κάλυψη των μυστηρίων εκτός της γεωγραφικής μας περιοχής (της Μαγνησίας) συμπεριλαμβάνει έξοδα τα οποία δεν μπορούν πάντα να κατηγοριοποιηθούν. Τρίτο και σημαντικότερο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιλογή του φωτογράφου με αποκλειστικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή είναι τελικά επιζήμια για εσάς τους ίδιους!


Αναλαμβάνετε εσείς τη βιντεοσκόπηση των μυστηρίων;

Θεωρούμε πως η φωτογραφία και η βιντεοσκόπηση ενός γάμου ή μιας βάφτισης διαφέρουν ριζικά ως προς την προσέγγιση και τον τρόπο με τον οποίο ο φωτογράφος και ο βιντεολήπτης πρέπει να λειτουργούν. Αποσκοπούν βέβαια στο ίδιο αποτέλεσμα και τις περισσότερες φορές αλληλοσυμπληρώνονται. Έχουν, όμως, η κάθε μία τα μυστικά της και τους τεχνικούς περιορισμούς της – πρόκειται για μια άλλη μορφή τέχνης. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να μην εμπλακούμε σε αυτό το κομμάτι και να μην υποκύψουμε στην εύκολη εμπορική τακτική του “πακέτου” που συχνά θα συναντήσετε στο χώρο μας. Μπορούμε να σας δώσουμε πληροφορίες για επαγγελματίες βιντεολήπτες ώστε να επικοινωνήσετε εσείς απευθείας μαζί τους. Να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα σας εκπλήξει!


Ποια είναι η διαδικασία κλεισίματος μιας ημερομηνίας και ποιο το κόστος ακύρωσης;

Αφού συζητήσουμε από κοντά τις λεπτομέρειες του γάμου ή της βάφτισής σας και αποδεχτείτε την προσφορά μας, η ημερομηνία που σας ενδιαφέρει θεωρείται κλεισμένη για εσάς με την κατάθεση προκαταβολής. Δυστυχώς δεν είναι δυνατή κάποιας μορφής «κράτηση» μιας ημερομηνίας. Σε περίπτωση ακύρωσης της ημερομηνίας από μέρους σας η προκαταβολή σας επιστρέφεται εξολοκλήρου εάν η ακύρωση μας γνωστοποιηθεί γραπτώς έως και πέντε (5) μήνες πριν το μυστήριο. Σε περίπτωση γνωστοποίησης της ακύρωσης σε διάστημα πέντε (5) έως δύο (μηνών) πριν την ημερομηνία του μυστηρίου δικαιούστε την επιστροφή ολόκληρης της προκαταβολής μόνο εάν η ημερομηνία καλυφθεί από άλλο μυστήριο – μπορείτε να μας έχετε εμπιστοσύνη ότι θα σας πούμε την αλήθεια… είμαστε επαγγελματίες! Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα μικρότερο των δύο (2) μηνών πριν από την ημερομηνία του μυστηρίου δεν δικαιούστε επιστροφή της προκαταβολής.


Ποια είναι η διαδικασία πληρωμής;

Το αντίτιμο των υπηρεσιών μας για το γάμο ή τη βάφτιση που θα αναλάβουμε να φωτογραφίσουμε χωρίζεται σε τρία (3) ισόποσα μέρη. Το πρώτο καταβάλλεται με την αποδοχή της προσφοράς μας και το κλείσιμο της ημερομηνίας. Το δεύτερο μερικές ημέρες πριν το μυστήριο και το τρίτο με την παράδοση εκ μέρους μας των συμφωνηθέντων φωτογραφιών. Αναφορικά με το ή τα album που θα επιλέξετε απαιτείται η προπληρωμή του 50% του αντίστοιχου ποσού με την έγκριση του σχεδιασμού εκ μέρους σας και, σε κάθε περίπτωση, πριν την αποστολή των αρχείων στο εργαστήριο εκτύπωσης του album.


Ποιος θα μας φωτογραφήσει;

Αποκλειστικά και μόνο εμείς, η ομάδα του passionforweddings! Ποτέ δεν αναλαμβάνουμε δεύτερο μυστήριο (γάμο ή βάπτιση) την ίδια ημέρα γιατί όσοι μας επιλέγουν το κάνουν για τη ματιά μας και την οικειότητα που αναπτύσσεται με το ζευγάρι.


Πόσες ώρες φωτογραφικής κάλυψης περιλαμβάνονται στα πακέτα σας;

Αυτό εξαρτάται από τις υπηρεσίες που θα επιλέξετε: η φωτογράφιση της δεξίωσης από μέρους μας, μπορεί να έχει διάρκεια 2 ή 3 ωρών ή μέχρι το τέλος της! Από την άλλη, κατανοώντας πως η φωτογράφισή σας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας (στα πακέτα που περιλαμβάνουν την υπηρεσία) να μπει σε "αυστηρά" χρονικά περιθώρια, προσπαθούμε να αφιερώνουμε τουλάχιστον 2 ώρες. Κάθε ζευγάρι που θα αναθέσει σε εμάς την φωτογραφική κάλυψη του γάμου του ή της βάφτισης του παιδιού του αξίζει την αμέριστη προσοχή και παρουσία μας. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε υλικό το οποίο θα περιλαμβάνει όλα όσα έγιναν – ακόμη και τις στιγμές που δεν είδατε ή που τις ζήσατε χωρίς να το συνειδητοποιήσατε.


Τι θα γίνει αν αρρωστήσετε;

Είμαστε επαγγελματίες! Ακόμη και στην περίπτωση που, λόγω ανωτέρας βίας, δεν θα μπορέσουμε να παραστούμε, την φωτογραφική κάλυψη θα την αναλάβει συνάδελφος επαγγελματίας ο οποίος θα είναι σε θέση να παραδώσει φωτογραφικό υλικό τουλάχιστον ισάξιο με το δικό μας.


Πόσες φωτογραφίες θα πάρουμε και σε πόσο χρόνο μετά το μυστήριο;

Αν και το νούμερο αυτό ποικίλει ανάλογα με τη διάρκεια του μυστηρίου, τα δρώμενα, το χρόνο παραμονής μας στη δεξίωση κλπ, για ένα πλήρες πακέτο μπορείτε να υπολογίζετε ότι θα παραλάβετε όχι λιγότερες από εφτακόσιες (700) φωτογραφίες στην περίπτωση μιας βάφτισης και τρεις χιλιάδες (3.000) στην περίπτωση ενός γάμου. Αναφορικά με το χρόνο παράδοσης, στην περίπτωση μιας βάφτισης πρέπει να υπολογίζετε περίπου ενάμιση μήνα και στην περίπτωση του γάμου περίπου τρεις μήνες. Οι χρόνοι αυτοί ενδέχεται να αυξηθούν ελαφρώς για τα τελευταία μυστήρια της σεζόν, όταν και συσσωρεύεται περισσότερο υλικό για επεξεργασία… Σε κάθε περίπτωση, προτιμούμε να καθυστερήσουμε την παράδοση του φωτογραφικού υλικού παρά να σας δώσουμε φωτογραφίες κατώτερες των προσδοκιών σας και των δυνατοτήτων μας.


Επεξεργάζεστε όλες τις φωτογραφίες που παραδίδετε;

Φυσικά! Μετά την πρώτη επιλογή του φωτογραφικού υλικού σας όπου και απορρίπτονται τα εμφανώς προβληματικά καρέ (κλειστά μάτια, μη κολακευτική για το ζευγάρι στάση ή έκφραση, χέρια συγγενών και καλεσμένων που μπαίνουν στο κάδρο), ακολουθεί η χρωματική επεξεργασία, η γενικότερη βελτίωση της εικόνας, το ελαφρό retouch της επιδερμίδας – ειδικότερα της νύφης / μητέρας / γυναικών. Σε δεύτερο στάδιο, οι φωτογραφίες που θα επιλέξετε για το album δέχονται την πιο εξειδικευμένη “περιποίησή” μας.


Σε τι ανάλυση θα είναι η φωτογραφίες που θα μας παραδώσετε; Θα έχουν το λογότυπό σας; Το υλικό που θα παραλάβετε αποτελείται από φωτογραφίες επεξεργασμένες και πλήρους ανάλυσης, χωρίς το λογότυπό μας. Μπορείτε να τυπώσετε όσες θέλετε, σε οποιαδήποτε διάσταση επιθυμείτε, όπου και όποτε θέλετε. Αναφορικά, πάντως, με την εκτύπωση των φωτογραφιών δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος εάν η εκτύπωση γίνει σε εργαστήριο με το οποίο δεν συνεργαζόμαστε. Μην φοβάστε, οι φωτογραφίες που θα παραλάβετε είναι άριστα επεξεργασμένες σε καλιμπραρισμένη οθόνη ώστε να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Τα εργαστήρια με τα οποία συνεργαζόμαστε διαθέτουν επίσης καλιμπραρισμένα μηχανήματα εκτύπωσης και χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας αναλώσιμα και φωτογραφικά χαρτιά. Μπορούμε να σας τα συστήσουμε!


Θα έχουμε τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών μας; Παραδίδετε και τα ανεπεξέργαστα αρχεία;

Δεν παρέχουμε τα ανεπεξέργαστα αρχεία (raw files) από τις φωτογραφίες. Αφενός σας είναι άχρηστα χωρίς το ειδικό πρόγραμμα για την εμφάνισή τους στον υπολογιστή σας, αφετέρου είναι το μοναδικό στοιχείο που αποδεικνύει νομικά ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από εμάς. Αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα, διατηρούμε το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών για συμμετοχή σε διαγωνισμούς φωτογραφίας γάμου και βάπτισης καθώς και για διαφημιστικούς λόγους (αν και πάντα ζητούμε τη γραπτή έγκρισή σας για αυτό). Οι φωτογραφίες απεικονίζουν εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα: είναι δικές σας! Απλά, δεν έχετε το δικαίωμα να τις εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς σκοπούς.


Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για το album;

Επιτρέψτε μας καταρχήν να το ονομάζουμε “βιβλίο γάμου” και “βιβλίο βάπτισης”. Ο τρόπος με τον οποίο φωτογραφίζουμε εσάς, τα αγαπημένα σας πρόσωπα τις ιδιαίτερες στιγμές σας και τα μικρά ή μεγάλα πολύτιμα για εσάς αντικείμενα (βέρες, δαχτυλίδια, στέφανα, νυφικά παπούτσια, ανθοδέσμη, νυφικό, γαμπριάτικο κουστούμι) αποσκοπεί σε ένα και μόνο: να παρουσιάσουμε, μέσα από τη ματιά μας, την ιστορία που ζείτε κατά τη διάρκεια της πιο σημαντικής μέρας της ζωής σας. Με αυτό το φωτογραφικό υλικό θα ανασυνθέσουμε την ημέρα σας με τρόπο ώστε να έχει μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος – ένα σύντομο εικονογραφημένο διήγημα. Μπορείτε να επιλέξετε εσείς εκατό περίπου φωτογραφίες για να χρησιμοποιήσουμε στο σχεδιασμό. Το καλύτερο (και πιο αποδοτικό) είναι να αναλάβουμε εμείς το σχεδιασμό του βιβλίου σας– πιστέψτε μας, έχουμε την εμπειρία να αποδώσουμε την ημέρα σας χωρίς παραλείψεις ή επαναλήψεις… Ακολούθως, το προσχέδιο ανεβαίνει σε ειδική περιοχή του site μας όπου η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους πελάτες μας με τη χρήση προσωπικού κωδικού. Εκεί μπορείτε να το δείτε με την ησυχία σας και να μας γράψετε τυχόν σχόλια στο ειδικό πεδίο κάτω από κάθε σαλόνι. Τέλος συναντιόμαστε για να κάνουμε τυχόν αλλαγές μαζί και, αφού έχουμε την έγκρισή σας, οι εικόνες αποστέλλονται για εκτύπωση. Θα παραλάβετε το γαμήλιο ή βαπτιστικό βιβλίο σας περίπου ένα μήνα μετά.

Powered by SmugMug Owner Log In